In Memoriam Joop Braakhekke

11-dec-2016

Geplaatst in Lifestyle en Health

Harry staat stil bij het overlijden van Joop Braakhekke met een in memoriam die is samengesteld uit de vele optredens bij Business Class. Joop Braakhekke werd bekend bij het grote publiek als presentator van het programma Kookgek. Naast bekende tv-kok was hij eigenaar van restaurant Le Garage in Amsterdam waar toût bekend Nederland kwam om te genieten van de culinaire kunsten van Joop en zijn brigade. Én om te kijken en gezien te worden. In 2015 vierde Braakhekke dat hij vijftig jaar in het vak zat.

Joop was een graag geziene gast bij Business Class. Niet alleen vanwege zijn flamboyante verschijning, maar ook vanwege zijn culinaire hoogstanden, zijn oprechte manier van maatschappelijke thema’s aan de kaak stellen en zijn unieke muzikale bijdragen. Hij nam met hetzelfde gemak een microfoon in de hand als een koekenpan. Vorig jaar proostte hij nog bij ons op zijn levenspartner Wim Nijkamp in het volle vertrouwen op een gezonde toekomst. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Op 8 december is hij thuis, in het bijzijn van zijn partner Wim overleden. Hij wordt overleefd door zijn moeder, naar wie onze gedachten uitgaan.

Harry, Suze en alle medewerkers van Business Class wensen de nabestaanden van Joop veel sterkte en zullen een markant mens missen.

Verder in deze uitzending